Vi hjälper dig med förmånscykel/ tjänstecykel som företagare

Företagare med fömånscyklar & tjänstecyklar

Företagare med fömånscyklar & tjänstecyklar

Vi bistår företag när de vill ge anställda förmånscyklar & tjänstecyklar. Vi hjälper dig som företagare att få en hälsosammare personal & bättre miljö.

Vi samarbetar med företag & kommuner

Så här hjälper vi dig:

  1. Företaget gör en förfrågan bland de anställda om intresse finns för förmånscykel och samtidigt vilken typ av cykel som är intressant.
  2. Tjänstecykeln.se kollar av med leverantörer, vilka märken och modeller som finns för leverans inom en snar framtid.
  3. Tjänstecykeln.se tillverkar en presentation med ett urval av cyklar inkl information om månadskostnad och restlösen för den anställde.
  4. Den anställde gör sin beställning hos utnämnd kontaktperson på företaget som skickar beställningen vidare till Tjänstecykeln.
  5. Tjänstecykeln.se bokar cykeln hos leverantören och får information om Leveranstid.
  6. Tjänstecykeln.se processar ett avtal mellan företaget och Wasa Kredit. Firmatecknare erfordras.
  7. Företaget gör ett avtal med den anställde och Tjänstecykeln är behjälplig med innehållet. Ett ex till tjänstecykeln men utan personnummer och dyl.
  8. Löneansvariga får av Tjänstecykeln.se information om hur stor summa som varje månad ska dras på den anställdes lön i 36 månader.
  9. Cykeln levereras till Tjänstecykeln.se:s lokala samarbetspartner där den monteras, ev laddar batteri och hämtas upp av den anställde.
  10. Efter 36 månader, vid leasing, löser företaget restsumman. Vid hyra går cykeln tillbaka till Tjänstecykeln.se. De anställda kan givetvis erbjudas att köpa loss cykeln till ett marknadsvärde både vid leasing och hyra.

Beräkna förmånsvärde & arbetsgivarkostnader

Kalkylatorn nedan räknar ut förmånsvärdet för den anställde och företagets arbetsgivare kostnad för en förmånscykel.
Kalkylatorn är baserad på Skatteverkets räkneexempel.

OBS: Kalkylatorns uträkning gäller endast vid köp av förmånscykel. Vid köp av tjänstecykel (se definition av tjänstecykel här) tillämpas ingen förmånsbeskattning och då heller inga arbetsgivare kostnader utöver själva cykelns kostnad. Det går givetvis bra att leasa även en tjänstecykel.

Om ett företag erhåller en viss rabatt av Tjänstecykeln.se så kan man fylla i rabatten i avsedd ruta i kalkylatorn. Siffrorna i denna ruta är i procent. Skriver man siffran 10 i rutan för rabatt innebär det 10% av cykelns rekommenderade pris ink. moms. Exempel: En cykel som kostar 10 000 sek ink. moms i inköp har har en rabatt på 1 000 sek ink. moms om man har fyllt i siffran 10 i rabattrutan.

 Antal år avskrivning kan också ändras om man vill, med anges som default till 10 år eftersom det är det som Skatteverket använder i sitt exempel.

Om man planerar att även köpa till tillbehör för en viss summa ska detta också anges i kalkylatorn och räknas in i totalen. I totalsumman vid kalkylatorns uträkning ingår även en årlig servicekostnad på 300 sek i enlighet med Skatteverkets exempel.

Vi reserverar oss för eventuella fel i kalkylatorns uträkningar och rekommenderar alltid företag att stämma av med sin revisor/ekonomiansvarige.

FÖRMÅNSVÄRDE
Rabatt i procent
Antal år Avskrivning
Cykelns pris (ink. moms)
Tillbehör (ink. moms)
Cykelns pris + tillbehör (ink.moms)
Cykelns pris minus rabatt
Avskrivning per år
Avskrivning per år + servicekostnad
Kapitalkostnad per år
Totalt förmånsvärde per år
Förmånsvärde/månad (Brutto)

Förmånsvärde/månad (Netto)
Förmånsvärde/månad över brytpunkt (Netto)
ARBETSGIVARKOSTNADER 
Arbetsgivaravgift/månad
Arbetsgivaravgift helår 
Arbetsgivaravgift/månad

För mer information ta gärna kontakt med oss

 

Staffan Bergman
Tel. +46(0)706 52 01 05
E-post:

Elisabeth Perrone
Tel. +46(0)706 22 71 86
E-post:

Vi hjälper dig hitta de cykelmärken du vill ha.

HusqvarnaLapierreCenturion E-StreetSeaside BikeHaibikeTunturiUnicykelSkeppshultCargoBikeBatavusNishiki - UnicykelMerida
«»